Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

''Δεν χωράνε άλλα παιδιά στο σπίτι μας''

''Δεν χωράνε άλλα παιδιά στο σπίτι μας'', δηλώνει ο πρόεδρος του 'Χαμόγελου του Παιδιού' 

Την φρίκη και την αγωνία που νιώθει δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβούλιου του ιδρύματος ‘Χαμόγελου του παιδιού’ στο Φοίνικα Θεσσαλονίκης, κ. Κώστας Γιαννόπουλος, μετά από την εισαγγελική απόφαση που έφτασε στα χέρια του διοικητικού συμβουλίου, η οποία ''αναγκάζει χωρίς να υπάρχει δυνατότητα'' να φιλοξενηθεί ένα ακόμη παιδί στο εν λόγω σπίτι.

''Πρόκειται για ένα 14χρονο αγόρι που από 2μισι χρονών πάει από ίδρυμα σε ίδρυμα σαν μπαλάκι, ο τελευταίος χώρος που φιλοξενήθηκε ήταν χώρος που του παρείχε ιατρική περίθαλψη την οποία έχει και ανάγκη. Το ‘Χαμόγελο του παιδιού’ δεν ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της φιλοξενίας του παιδιού, αφενός λόγο χώρου, αφού το συγκεκριμένο σπίτι έχει υπερκαλύψει τη δυναμικότητά του και αφετέρου, λόγω της αδυναμίας να προσφέρει στον δεκατετράχρονο Ε. την θεραπευτική αντιμετώπιση που χρειάζεται.'' Δήλωσε ο πρόεδρος του οργανισμού.

Η φιλοξενία των παιδιών – θυμάτων κακοποίησης ξεκινάει με την έκφραση του αιτήματος η οποία απευθύνεται από τον φορέα που χειρίζεται εκείνη τη στιγμή την υπόθεση του καθενός παιδιού. Ο σύλλογος για λόγους έλλειψης χώρου και μόνο δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στα αιτήματα για τη φιλοξενία 1295 παιδιών.

''Δεν μπορώ να καταλάβω το απρόσωπο κράτος που μας πιέζει να κάνουμε πράγματα έξω από τα ανθρώπινα όρια, όπως είναι αυτή η υιοθεσία. Για πρώτη φορά κάτι μας δημιουργεί θυμό και θλίψη, μία δικαστική απόφαση μας ζητά να πάρουμε ένα παιδί και το ‘χαμόγελό’ καλείται να απολογηθεί γιατί δεν έχει αυτή την δυνατότητα. Πρώτη φορά γίνεται κάτι τέτοιο στην ιστορία του συλλόγου. Έχει ενημερωθεί και η εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου κάποιοι να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να παίζουν με τις ζωές των παιδιών. Είναι άδικο να ζητιανεύουμε λεφτά για να μεγαλώσουμε παιδιά, η μισθοδοσία του προσωπικού είναι 250.000ευρώ το χρόνο και το κράτος μας δίνει μόνο 40.000, είναι αδύνατον να έρθει και άλλο παιδί στο σπίτι.'' συμπλήρωσε ο κ. Γιαννόπουλος.

Ο Σύλλογος ‘Το Χαμόγελο του Παιδιού’ λειτουργεί σήμερα συνολικά 9 σπίτια. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την έναρξη λειτουργίας του πρώτου σπιτιού φιλοξενίας του Συλλόγου το 1997 έως και σήμερα, 555 παιδιά έχουν βρει ασφάλεια και φροντίδα στα σπίτια του Συλλόγου εκ των οποίων τα 252 φιλοξενούνται μέχρι σήμερα.

by Χριστίνα Προφαντή




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου