Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Ποδηλατικές δράσεις !


Σειρά δράσεων για τη διάδοση της ποδηλατοκίνησης στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει μέσα στο Σεπτέμβριο το Γραφείο Περιβάλλοντος ΑΠΘ, σε συνεργασία με την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης. Το Γραφείο Περιβάλλοντος με το Σύστημα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων του ΟΙΚΟ-ΑΠΘ συμμετέχει στις εκδηλώσεις του "Greenwave Festival" (13-16 Σεπτεμβρίου) και της Εβδομάδας Ευρωπαϊκής Κινητικότητας (16-22 Σεπτεμβρίου).

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου: “Ψάχνοντας τον χαμένο ποδηλατόδρομο”: μια ποδηλατική περιήγηση - περιπέτεια στον ποδηλατόδρομο της Θεσσαλονίκης, με στόχο να γνωρίσουν και να συνειδητοποιήσουν οι πολίτες τις καθημερινές ανάγκες ενός ποδηλάτη. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να διατρέξουν τον ποδηλατόδρομο, αναζητώντας σημεία που διευκολύνουν ή εμποδίζουν την κίνηση κατά μήκος της διαδρομής.
Η εκκίνηση θα γίνει από το χώρο του Greenwave Festival (στο χώρο των πρώην αναψυκτηρίων απέναντι από τη ΧΑΝΘ), δίπλα στο θέατρο Κήπου.
13 - 16 Σεπτεμβρίου: Συμμετοχική χαρτογράφηση ποδηλατικών διαδρομών και δωρεάν βόλτες με τα ποδήλατα του ΟΙΚΟ-ΑΠΘ. Θα γίνει χαρτογράφηση των διαδρομών πέραν του ποδηλατόδρομου που επιλέγουν οι ποδηλάτες και η καταγραφή των χαρακτηριστικών της (χρόνος κίνησης, βαθμός δυσκολίας και επικινδυνότητας). Στο χώρο θα διατίθενται δωρεάν για βόλτα τα ποδήλατα το ΟΙΚΟ-ΑΠΘ.
16 - 22 Σεπτεμβρίου: Αξιολόγηση των ποδηλατικών διαδρομών (εντός και εκτός ποδηλατόδρομου) που χρησιμοποιούνται για τις καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη και του επιπέδου ποδηλατικής πολιτικής, τόσο από τις αρμόδιες αρχές, όσο και από τις τυπικές και άτυπες ποδηλατικές ομάδες της πόλης.
13-22 Σεπτεμβρίου: Έρευνα ικανοποίησης ποδηλατών. Γίνεται με στόχο τη διαμόρφωση ενός βασικού επιπέδου αναφοράς της ικανοποίησης των ποδηλατών σε σχέση με τα υπάρχοντα μέτρα.
Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου: Δωρεάν βόλτες στην πόλη με τα ποδήλατα του ΟΙΚΟ-ΑΠΘ, που θα είναι διαθέσιμα στην οδό Αγίας Σοφίας. Η δράση διοργανώνεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο, που αποτελεί και την κορύφωση της Εβδομάδας Ευρωπαϊκής Κινητικότητας.

Εκτός από τις ποδηλατικές δράσεις, το ΑΠΘ συμμετέχει στο Greenwave Festival και με τη Μουσική Ομάδα της Γεωπονικής Σχολής και με την ομάδα Physics Partizani με τα «Φυσικά – Μαγικά» τους. Η Μουσική Ομάδα της Γεωπονικής Σχολής θα δώσει συναυλία, την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, στις 21.30, ενώ οι φοιτητές του τμήματος Φυσικής και του Παιδαγωγικού του ΑΠΘ θα παρουσιάσουν στους μικρούς επισκέπτες πειράματα φυσικής, το πρωί της Κυριακής 16 Σεπτεμβρίου (11.00 – 14.00), ημέρας που είναι αφιερωμένη στα παιδιά.


Read more: http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=69302:2012-09-12-09-59-56&catid=94:2011-10-25-14-43-11&Itemid=134#ixzz26GVV7yrq 
Seleo.gr News 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου