Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Π. Ψωμιάδης: "Να μην ξαναζήσουμε τον εφιάλτη της Μ. Ασίας"


Σχετικά με την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας που τιμάται σήμερα, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο δρόμος της εθνικής ανάτασης περνά μόνο μέσα από την Ενότητα και την Ομοψυχία του Ελληνισμού. Του Ελληνισμού που δεν συμβιβάζεται, που δεν ξεχνά την αδιαπραγμάτευτη ιστορική αλήθεια, που αντιστέκεται στην επέλαση της δήθεν «προοδευτικής» βαρβαρότητας,
που θέλει τους προγόνους μας να «συνωστίζονται» στη Σμύρνη.
Όσοι δεν κατανοούν την πραγματικότητα αυτή, όσοι βεβηλώνουν τις ιστορικές μνήμες με τις «μεταμοντέρνες» αντιλήψεις τους, επιλέγουν το δρόμο της διχόνοιας, ανοίγουν Κερκόπορτες και απειλούν το Έθνος μας με αντίστοιχες, οδυνηρές δοκιμασίες. Επαφίεται πλέον στον πατριωτισμό των Ελλήνων η προάσπιση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και κυριαρχίας. Ας είναι αναπαυμένες οι ψυχές όλων αυτών των ηρώων και των μαρτύρων της Μικρασιατικής τραγωδίας. Των ψυχών που αφήσαμε πίσω, στη Μικρά Ασία, αλλά και αυτών, των προσφύγων, που με χίλιες δυσκολίες, έφτασαν στη Μητέρα Πατρίδα, στάθηκαν στα πόδια τους οπλισμένοι με μεράκι και φιλότιμο και συνέβαλαν καταλυτικά στην οικοδόμηση μιας νέας Ελλάδας.

Η ποτισμένη με το αίμα αθώων γη της Μ. Ασίας, ζει μέσα στις καρδιές μας, επιβιώνει μέσα από ονόματα δρόμων και μνημείων στα άπειρα προσφυγικά χωριά και πόλεις του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Ο Θεός να δώσει, να μην ξαναζήσει, ποτέ το Έθνος μας τη δική τους αγωνία, το δικό τους δράμα, το δικό τους εφιάλτη. Αιωνία αυτών η μνήμη.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου