Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Δικαιολογητικά για Άδειες Εργασίας Προσφύγων & Προσωρινές Άδειες Απασχόλησης Αλλοδαπών Αιτούντων Άσυλο


Οι αλλοδαποί στους οποίους έχει αναγνωρισθεί η προσφυγική ιδιότητα, είναι κάτοχοι άδειας παραμονής και ενδιαφέρονται για άδεια εργασίας ή ανανέωση προηγούμενης άδειας, πρέπει να υποβάλλουν αυτοπροσώπως αίτηση (έντυπα 1 ή 2 αντίστοιχα) και τα προβλεπόμενα  και αναφερόμενα στην αίτηση δικαιολογητικά.

Ομοίως οι αιτούντες άσυλο αλλοδαποί και οι προσωρινά διαμένοντες για ανθρωπιστικούς λόγους που ενδιαφέρονται για προσωρινή άδεια απασχόλησης ή ανανέωση, πρέπει να υποβάλλουν επίσης αυτοπροσώπως αίτηση (έντυπα 3 ή 4 αντίστοιχα) και τα προβλεπόμενα και αναφερόμενα στην αίτηση δικαιολογητικά. 

Τα ίδια έντυπα χρησιμοποιούνται και από τους διαμένοντες για ανθρωπιστικούς λόγους οι οποίοι αντί αντιγράφου Δελτίου Αιτήσαντος Ασύλου αλλοδαπού, καταθέτουν αντίγραφο ειδικού δελτίου παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους. Τέλος η προβλεπόμενη δήλωση εργοδότη ή εναλλακτικά και κατά περίπτωση η δήλωση αλλοδαπού, διατίθενται στα έντυπα 5 και 6 αντίστοιχα. 

Κατάθεση αιτήσεων
Διεύθυνση Εξυπηρέτησης του Πολίτη
Βασ. Όλγας 227
Ώρες λειτουργίας κοινού 8.30-14.30

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η άδεια θα εκδίδεται σε ευθέτω χρόνο μετά την ολοκλήρωση της έρευνας αγοράς σχετικά με την ειδικότα του αιτούμενου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου