Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

"Έρχεται" η δεύτερη απόδραση από το Γεντί Κουλέ

Για δεύτερη φορά διοργανώνεται στο δήμο Θεσσαλονίκης ο ποδηλατικός αγώνας κατάβασης- «Απόδραση από το Γεντί Κουλέ 2012»...


που οργανώνουν οι ποδηλάτες του Bike Respect. Η θεαματική απόδραση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012, από τις 09:00 έως τις 19:00. Πρόκειται για ποδηλατικό αγώνα κατάβασης τύπου Downhill/Downtown, με την ονομασία «Yedi Kule Runaway II - Η επιστροφή των πεντάλ» με σημείο εκκίνησης το μνημείο του Επταπυργίου (Γεντί Κουλέ). Οι διοργανωτές έχουν χαράξει μια «ειδική διαδρομή» στους δρόμους της Άνω Πόλης με τερματισμό την πλατεία Αρχαίας Αγοράς (Αριστοτέλους).

Εκπαιδευμένοι ποδηλάτες από όλα τα μέρη της Ελλάδας, θα διαγωνιστούν με αντίπαλο το χρόνο, σε τρεις κατηγορίες, ανδρών, γυναικών και εφήβων. Αφού πρώτα «δραπετεύσουν» από τον προαύλιο χώρο των φυλακών του Γεντί Κουλέ, περνώντας μέσα από ειδικές ράμπες πάνω από τα Βυζαντινά Τείχη, στη συνέχεια θα διασχίσουν τα μικρά δρομάκια της Άνω Πόλης και θα καταλήξουν στο σημείο τερματισμού, στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς.

Το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2012 θα προηγηθεί περιήγηση της διαδρομής χωρίς ποδήλατα και πάρτι στο χώρο του τερματισμού, στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς.


Το πρόγραμμα:

Σαββάτο 29 Σεπτεμβρίου:

17.00 έως 20.00 – Περπάτημα διαδρομής. (χωρίς ποδήλατα)

21.00 – Πάρτι αγώνα στον χώρο τερματισμού (πλατεία Αρχαίας Αγοράς)



Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου:

09.00 έως 13.00 - Προπόνηση διαδρομής. Κάθε αγωνιζόμενος πρέπει να κάνει δύο τουλάχιστον καταβάσεις αναγνώρισης πριν τις επίσημες χρονομετρημένες προσπάθειες ειδάλλως, δεν θα του επιτραπεί να πάρει εκκίνηση για τις επίσημες χρονομετρημένες.



Έναρξη αγώνα.

13.00 -Προκριματικός γύρος.

17.00 -Τελικός

19.00 - Απονομές επάθλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου