Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Αλλαγές στον "Καλλικράτη" ζητά ο Διονύσης Ψωμιάδης


Επιστολή του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδη στον Υπουργό Επικρατείας Δ. Σταμάτη για τον 'Καλλικράτη' (3/9/2012)

Επιστολή στον Υπουργό Επικρατείας Δ. Σταμάτη, με κοινοποίηση στο Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Π. Μπαλτάκο, έστειλε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδης σχετικά με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στον «Καλλικράτη».

Στην επιστολή του ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δ. Ψωμιάδης αναφέρεται στις σοβαρότατες λειτουργικές δυσκολίες του «Καλλικράτη», που αφήνουν σε εκκρεμότητα σημαντικά ζητήματα των δήμων και των Περιφερειών. Ο κ. Δ. Ψωμιάδης προτείνει στον Υπουργό Επικρατείας «τη συγκρότηση μιας ομάδας εργασίας σε κάθε υπουργείο που θα αναλάμβανε αποκλειστικά την επίλυση αιτημάτων που καταθέτουν οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, προς όφελος των πολιτών».
«Η υλοποίηση αυτής της πρότασης θα τόνιζε το πραγματικό ενδιαφέρον και την φροντίδα της κυβέρνησης για την άμεση, χωρίς χρονοβόρες καθυστερήσεις, επίλυση προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών και θα αποδείκνυε πως οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης δεν είναι μόνοι τους, έχουν σύμμαχο την κυβέρνηση στο δύσκολο αγώνα που δίνουν», επισημαίνει στην επιστολή του ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης. «Είμαι βέβαιος πως μπορείτε μέσα από ανάλογες πρωτοβουλίες, να δώσετε πολύτιμες «ανάσες» στην Αυτοδιοίκηση, να δείξετε πως υπάρχει ελπίδα», καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Δ. Ψωμιάδης.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Αναπλ. Περιφερειάρχη Δ. Ψωμιάδη έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Γνωρίζετε πλέον από πρώτο χέρι τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η τοπική και περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα εξαιτίας σειράς λαθών και παραλείψεων των προηγούμενων κυβερνήσεων, την απίστευτη προχειρότητα που οδήγησε, ως φυσικό επακόλουθο, τη διοικητική μεταρρύθμιση του πολλά υποσχόμενου «Καλλικράτη» στην πλήρη παραλυσία.
Η τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας που αντιλαμβανόμαστε όλοι και οι αλλεπάλληλες, εξοντωτικές περικοπές (φτάνουν ακόμη και το 68% σε σχέση με το 2011) στην χρηματοδότηση Περιφερειών και Δήμων, φοβάμαι πως βάζουν τίτλους τέλους σε όλα αυτά για τα οποία αγωνιζόμαστε εδώ πολλά χρόνια, για μια ισχυρή, ανεξάρτητη, αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση, απαλλαγμένη από τη μέγγενη της κομματοκρατίας.
Πάρα ταύτα, είμαι βέβαιος πως η νέα κυβέρνηση αντιλαμβάνεται πλήρως την αγωνία και τον προβληματισμό μας, θέλει και προσπαθεί να δώσει λύσεις στα αδιέξοδα.
Παρ’ όλα αυτά, λειτουργικές δυσκολίες δυσχεραίνουν την επικοινωνία των ανθρώπων της Αυτοδιοίκησης με τα υπουργεία, με αποτέλεσμα να μένουν σε εκκρεμότητα σημαντικά ζητήματα των δήμων και των Περιφερειών. Για το λόγο αυτό θεωρώ επιβεβλημένη τη συγκρότηση μιας ομάδας εργασίας σε κάθε υπουργείο που θα αναλάμβανε αποκλειστικά την επίλυση αιτημάτων που καταθέτουν οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, προς όφελος των πολιτών.
Η υλοποίηση αυτής της πρότασης θα τόνιζε το πραγματικό ενδιαφέρον και την φροντίδα της κυβέρνησης για την άμεση, χωρίς χρονοβόρες καθυστερήσεις, επίλυση προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών και θα αποδείκνυε πως οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης δεν είναι μόνοι τους, έχουν σύμμαχο την κυβέρνηση στο δύσκολο αγώνα που δίνουν.
Είμαι βέβαιος πως μπορείτε μέσα από ανάλογες πρωτοβουλίες, να δώσετε πολύτιμες «ανάσες» στην Αυτοδιοίκηση, να δείξετε πως υπάρχει ελπίδα.

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας



Διονύσιος Χ. Ψωμιάδης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου