Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Το πλήρες σχέδιο της ΕΠΟ για την κατανομή των ψήφων στη ΓΣ.


Στάλθηκε στις Ενώσεις από την ΕΠΟ το προτεινόμενο προς ψήφιση από την Γενική Συνέλευση, νέο καταστατικό το οποίο περιλαμβάνει την απόφαση του ΔΣ της ομοσπονδίας περί εισόδου αναγνώρισης των ΠΑΕ της Super League ως μελών της ΓΣ με δικαίωμα ψήφου.

Η πρόταση αυτή πέρασε κατά πλειοψηφία μειοψηφούντος του πρόεδρου της ΕΠΣ Κεφαλονιάς, Βαγγέλη Μαζαράκη, που φέρεται να απείλησε προσφυγή στα δικαστήρια. Επίσης με επιστολή που έστειλε στις Ενώσεις ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κιλκίς Β. Χατζηαποστόλου εξέφραε την αντίθεση του στην απόφαση ου ΔΣ της ΕΠΟ.
Συμφωνά με την πρόταση οι 53 υπάρχουσες Ενώσεις θα έχουν από τρείς ψήφους σύνολο για αυτές 159. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα έχει 24 ψήφους με την Super League να έχει συνολικά 21 ψήφους. Τρεις ως επαγγελματική ένωση, και από μια εκάστη από τις 18 ΠΑΕ που είναι μέλη της.

Επίσης τρεις ψήφους θα έχει η Football League ως Ένωση ενώ για τις ΠΑΕ της κατηγορίας δεν προβλέπεται δικαίωμα ψήφου παρότι είναι και αυτές επαγγελματικές ομάδες.

Συνολικά 10 ψήφους θα έχουν η Ένωση Σάλας και οι υπό δημιουργία νέες Ενώσεις.

Ένα ερώτημα που εύλογα προκύπτει είναι με ποια κριτήρια υπάρχει η διάκριση κατανομής ψήφων α) ανάμεσα στις Ενώσεις, β) μεταξύ Ενώσεων και ΠΑΕ και γ) μεταξύ των ΠΑΕ Super League και Football League.

Ακολουθεί το απόσπασμα από το προς επικύρωση καταστατικό της ΕΠΟ: 

1. Η Γενική Συνέλευση αποτελείται από το σύνολο των εκπροσώπων των εκάστοτε μελών της Ε.Π.Ο. Ο αριθμός των εκπροσώπων κατανέμεται ως ακολούθως:
α. Οι τοπικές Ενώσεις Ερασιτεχνικών Ποδοσφαιρικών Σωματείων (Ε.Π.Σ.) εκπροσωπούνται από τρεις (3) εκπροσώπους η κάθε μία. Κάθε εκπρόσωπος διαθέτει μία (1) ψήφο.
β. η Πανελλήνια Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σάλας εκπροσωπείται από τρεις (3) εκπροσώπους. Κάθε εκπρόσωπος διαθέτει μία ψήφο.
γ. Η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α΄ Εθνικής κατηγορίας ( Super League) εκπροσωπείται από τρεις (3) εκπροσώπους. Κάθε εκπρόσωπος διαθέτει μία (1) ψήφο.
δ. Η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β΄ Εθνικής Κατηγορίας (Football League)
εκπροσωπείται από τρεις (3) εκπροσώπους. Κάθε εκπρόσωπος διαθέτει μία (1) ψήφο.

2. Τα δυνάμενα να αναγνωριστούν από την Ε.Π.Ο. ως Μέλη θα εκπροσωπούνται στη Γενική Συνέλευση ως ακολούθως:

α. η Πανελλήνια Ένωση Σωματείων Γυναικείου Ποδοσφαίρου θα εκπροσωπείται με τρεις (3) εκπροσώπους. Κάθε εκπρόσωπος θα διαθέτει (1) μία ψήφο.

β. η Πανελλήνια Ένωση Σωματείων Ποδοσφαίρου Άμμου θα εκπροσωπείται από τρεις (3) εκπροσώπους. Κάθε εκπρόσωπος θα διαθέτει μία (1) ψήφο.

γ. Όλες οι Π.Α.Ε. που κάθε αγωνιστική περίοδο μετέχουν στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας (Super League) θα εκπροσωπούνται από ένα (1) εκπρόσωπο που θα διαθέτει μία (1) ψήφο.

δ. οι Πανελλήνιες Ενώσεις Ποδοσφαιριστών, μία ( 1) για τους επαγγελματίες και μία (1) για τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές θα εκπροσωπούνται από ένα (1) εκπρόσωπο η κάθε μία. Κάθε εκπρόσωπος θα διαθέτει μία (1) ψήφο.

ε. η Πανελλήνια Ένωση Διαιτητών θα εκπροσωπείται από ένα (1) εκπρόσωπο που θα διαθέτει μια (1) ψήφο.
στ. η Πανελλήνια Ένωση Προπονητών θα εκπροσωπείται από ένα (1) εκπρόσωπο που θα διαθέτει μία (1) ψήφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου