Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Θ.Ζαγοράκης: E, λοιπόν θα προχωρήσουμε

Στις 25/5 παίρνουμε την απόφαση: Ή προχωράμε οριστικά μπροστά ή πετάμε στα σκουπίδια τις θυσίες τόσων ετών και γυρνάμε οριστικά πίσω.


O Θεός με αξίωσε να ζήσω μια από τις μεγαλύτερες στιγμές του EΕλληνικού αθλητισμού, να δω τη γαλανόλευκη να κυματίζει ψηλά, να τραγουδήσω με χιλιάδες Έλληνες των Εθνικό μας Ύμνο. Ο Θεός με αξίωσε να δω τα μέσα όλου του κόσμου να μιλούν για την ελληνική έκπληξη και να πλέκουν το διθύραμβο των Ελλήνων. O Θεός με αξίωσε να συμμετέχω σε αυτή την ομάδα που ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά, και έκανε ένα ολόκληρο Έθνος να κλάψει από συγκίνηση.

Δέκα χρόνια μετά, η ίδια λαμπρή Πατρίδα φαίνεται να βάλλεται από παντού. Aπό ήρωες μετατρεπόμαστε σε επαίτες, και ακόμη χειρότερα τα δάκρυα συγκίνησης των Ελλήνων , έχουν γίνει δάκρυα λύπης για όλα όσα περνάμε.

Kαι αυτή είναι η στιγμή πρέπει να κάνεις όλα όσα μπορείς για να βοηθήσεις αυτή την Πατρίδα- και εγώ νιώθω ότι χρωστάω στην Πατρίδα μου

Τα παιδικά μου χρόνια ήταν στερημένα από υλικά αγαθά, αλλά πλούσια από αγάπη και συναισθήματα. Δεν είχαμε τις παροχές που απολαμβάνουν τα σημερινά παιδιά. Δεν υπήρχαν πολλά παιχνίδια, δεύτερα και τρίτα ζευγάρια παπούτσια. Υπήρχε όμως δίψα για να κάνουμε πράγματα, πάθος να πάμε τη ζωή μας παρακάτω. Kαι εγώ πήγα παρακάτω με το εθνόσημο στο πέτο. Tώρα πρέπει να επιστρέψω πίσω όλα όσα μου έδωσε.

Δεν ανέχομαι οι Γερμανοί, οι Βρετανοί και γενικότερα οι υπόλοιποι στην Ευρώπη να μας βλέπουν μειονεκτικά. Δεν μπορώ ως Ελληνας να αποδεχτώ κάτι τέτοιο. Αγανακτώ! Είναι επιτακτική ανάγκη να συσπειρωθούμε, να βάλουμε ψυχή και, όπως στο Euro, από αουτσάιντερ να αποδειχθούμε φαβορί.

Η συμμετοχή μου στην εθνική Ελλάδος υπήρξε ένα κομβικής σημασίας γεγονός στη ζωή μου. Τότε συνειδητοποίησα το πόσο σημαντικό είναι να ενώνονται οι πολίτες αυτής της χώρας για έναν κοινό στόχο, για ένα κοινό όραμα. Οταν απουσιάζει ο κοινός στόχος, λογικό είναι να απουσιάζει και η κοινή προσπάθεια.

Αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισα να ασχοληθώ ενεργά με την πολιτική και να είμαι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Γιατί πίστευα και πιστεύω ότι η πολιτική πρέπει να είναι αυτή που θέτει το πλαίσιο και φτιάχνει το σωστό περιβάλλον, για να μην πηγαίνουν χαμένες οι προσπάθειες των λαών. Αυτό που θέλω είναι να βοηθήσω κι εγώ με τον τρόπο μου στην προσπάθεια που γίνεται να ενωθούν ξανά οι Ελληνες. Να προχωρήσουν και πάλι σταθερά μπροστά.

Η πολιτική θεωρώ ότι συνδέει τους πολίτες, όταν εκφράζεται και εκπροσωπεί όλη την Ελλάδα, κι όλες τις δυνάμεις της ελληνικής
κοινωνίας. Μόνο τότε παράγει αποτέλεσμα. Μόνο τότε πετυχαίνει: όταν οι ιδέες της ξεπερνούν τα στενά παραταξιακά όρια ενός κόμματος.

Η Νέα Δημοκρατία με τον Αντώνη Σαμαρά αυτό ακριβώς θέλει να πετύχει. Να ενώσει τους πολίτες κάτω από έναν στόχο: να σταματήσουμε να κοιτάζουμε πίσω και να κερδίσουμε το στοίχημα της σταθεροποίησης και της ανάπτυξης. Για αυτό και εγώ δέχθηκα την πρόταση του Aντώνη Σαμαρά.

Όσο με αφορά, δεν ζητώ την ψήφο του Έλληνα πολίτη για να λύσω το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας ή να προτείνω τα μέτρα για τη οικονομική σύγκλιση των κρατών μελών. Θα βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις στα πράγματα που εγώ γνωρίζω. Πιστεύω ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να είναι η Ευρώπη των αριθμών, αλλά η Ευρώπη των πολιτών. Παράλληλα, με τη νομισματική ενοποίηση, υπάρχει και η κοινωνική, η ενοποίηση που όλοι μας έχουμε ξεχάσει. Υπάρχει ο πολιτισμός, η κουλτούρα, η παιδεία και φυσικά ο αθλητισμός.

Ο αθλητισμός ενώνει. Φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά. Τους κάνει καλύτερους ανθρώπους. Δομές, εγκαταστάσεις, αθλητική παιδεία, σχολεία, ανταλλαγές. Είναι χιλιάδες πράγματα που μπορούν να γίνουν στον τομέα του αθλητισμού. Σε δυο άξονες: Ο ένας, για την Ελλάδα μας -που είναι πίσω σε σχέση με την Ευρώπη- και ο δεύτερος για την ίδια την Ευρώπη, αν θέλουμε να προχωρήσουμε ως πραγματική ένωση πολιτών και όχι ως ένωση αριθμών

Όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία, έτσι και στις φετινές ευρωεκλογές υπάρχει ένα διακύβευμα. Στις 25 Μαΐου θα κριθεί η εκπροσώπηση, άρα και η εικόνα της χώρας μας, στην Ευρώπη, καθώς και το αν θα τιμήσουμε τις θυσίες που κάναμε ως λαός, ως ομάδα, για να βγούμε από το τέλμα και τη θλιβερή και δεινή κατάσταση στην οποία είχαμε φτάσει.

Στις 25 Μαΐου επιλέγουμε μεταξύ αυτών που αμφισβητούν την ευρωπαϊκή ένταξη της Ελλάδας και αυτών που ξεκάθαρα λέμε ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη. Επιλέγουμε μεταξύ αυτών που δεν έχουν ξεκάθαρη θέση, ούτε καν για το ευρώ, και αυτών που δώσαμε τη μάχη για να μην αμφισβητηθεί ποτέ ξανά η παραμονή της χώρας στο ευρώ. Επιλέγουμε μεταξύ αυτών που θέλουν την Ελλάδα απομονωμένη στην Ευρώπη, μόνιμο επαίτη δανεικών, και αυτών που θέλουμε την Ελλάδα δυνατή και περήφανη στην Ευρώπη, ισότιμο μέλος της Ένωσης αυτών που θέλουμε μια νέα Ελλάδα.

Στις 25/5 παίρνουμε την απόφαση: Ή προχωράμε οριστικά μπροστά ή πετάμε στα σκουπίδια τις θυσίες τόσων ετών και γυρνάμε οριστικά πίσω.

E, λοιπόν θα προχωρήσουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου