Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΛΑΖΑΡΟΥ ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ ΠΡΟΣ κ. ΠΑΡΑΣΧΟ ΛΑΔΑ

Σε ότι αφορά τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις δημιουργήθηκαν όταν ακόμη υπήρχε ο πρώην Δήμος Μενεμένης δεκαετίες πριν όταν εσείς ο ίδιος ήσασταν δημοτικός σύμβουλος και συμμετείχατε στα δημοτικά δρώμενα. Σας θυμίζω ότι αναλάβαμε καθήκοντα διοίκησης τη 1.1.2011.
Όσον αφορά για το θέμα του Στρατοπέδου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» η καπηλεία του συγκεκριμένου θέματος, λίγες μόνο μέρες πριν τις εκλογές, υποτιμά την νοημοσύνη των πολιτών και φανερώνει τον σκοπό για τον οποίο γίνεται.
Η συγκεκριμένη παράταξη, όπως και όλες οι παρατάξεις, έχει ενημερωθεί διεξοδικά και μάλιστα πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο. Από το απαντητικό έγγραφο του ΤΑΙΠΕΔ ουσιαστικά προκύπτει ότι ήταν πέρα για πέρα άστοχη έως ανόητη η μεταφορά των δύο ανωτέρω στρατοπέδων στο ΤΑΙΠΕΔ. Ότι δεν είχε προηγηθεί τεχνικός και νομικός έλεγχος. Ότι δεν λήφθηκε υπόψη η υφισταμένη σήμερα κατάσταση δηλ. η ύπαρξη γηπέδων, σχολείων, κλειστού γυμναστηρίου, Ιερού ναού κλπ. Αναγνωρίζεται με το έγγραφο του ΤΑΙΠΕΔ η υφιστάμενη κατάσταση και μάλιστα ως νομίμως υφιστάμενες και λειτουργούσες εγκαταστάσεις και χρήσεις. Κατά συνέπεια η διοίκηση του δήμου πέτυχε ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα. Έκτοτε το ΤΑΙΠΕΔ σε καμμία περαιτέρω ενέργεια δεν προχώρησε και δεν πρόκειται να προχωρήσει.

Διαβεβαιώνουμε μάλιστα τους πολίτες του δήμου μας ότι δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο το στρατόπεδο και ότι σ’ αυτό θα υλοποιηθούν τα προβλεπόμενα από το νομίμως εγκεκριμένο και δημοσιευμένο σε ΦΕΚ Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) του δήμου μας: πολιτισμός, αθλητισμός, πράσινο κλπ.
Αυτή είναι όλη η αλήθεια. Οι πολίτες έχουν ενημερωθεί. Λυπούμαστε για την προεκλογική καπηλεία του θέματος, για την κινδυνολογία, για τις μισές αλήθειες. Θυμίζουμε ότι εμείς ως διοίκηση πετύχαμε την παραχώρηση 161.000τμ. (161 στρεμμάτων). Όλοι φυσικά αγωνίσθηκαν στο παρελθόν. Εμείς όμως το πετύχαμε.
Τέλος κατανοούμε τους λόγους για τους οποίους ο απών επί τέσσερα χρόνια από τα δημοτικά δρώμενα κ. Παράσχος Λαδάς εκδηλώνει λίγες μέρες πριν τις εκλογές μια ακραία, επιθετική τακτική, «βιάζοντας» την αλήθεια και προσβάλλοντας βάναυσα την κρίση και την νοημοσύνη των συμπολιτών μας.


Ο Δήμαρχος
Αμπελοκήπων-Μενεμένης
` Λάζαρος Κυρίζογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου