Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Ο ΟΣΕ βάζει δρομολόγια Θεσσαλονίκη - Σκόπια, Βελιγράδι και Σόφια


Θεσσαλονίκη-Σκόπια: 12,20 ευρώ. Θεσσαλονίκη-Βελιγράδι: 33,80 ευρώ

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοινώνει την επανέναρξη των διεθνών σιδηροδρομικών δρομολογίων από τη Θεσσαλονίκη με τελικούς προορισμούς το Βελιγράδι και τη Σόφια στις 10 Μάιου 2014. Τα...νέα επιβατικά δρομολόγια θα είναι καθημερινά. Μια αμαξοστοιχία θα αναχωρεί από Θεσσαλονίκη προς Σόφια και μια από Θεσσαλονίκη μέσω Σκοπίων προς Βελιγράδι, καθώς και αντίστροφα από Σόφια και Βελιγράδι προς Θεσσαλονίκη.



Η επανέναρξη των δρομολογίων αποτελεί την συνέχεια μιας μακράς παράδοσης σιδηροδρομικής μετακίνησης επιβατών προς τα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη και αντιστρόφως, ενώ ενισχύει τη θέση της Θεσσαλονίκης στον σιδηροδρομικό χάρτη.


Οι τιμές των εισιτηρίων για τα νέα αυτά δρομολόγια θα είναι ανταγωνιστικές και θα ισχύουν πολλαπλές εκπτώσεις. Επίσης, θα ισχύουν οι προσφορές Eurail και InterRail και ειδικές προσφορές για τις Βαλκανικές χώρες, διευκολύνοντας ακόμη περισσότερο τις οικονομικές μετακινήσεις τουριστών από όλη την Ευρώπη και τα Βαλκάνια προς την Ελλάδα αλλά και των Ελλήνων εκδρομέων.
Αναλυτικά:


• Η διαδρομή από Θεσσαλονίκη προς Σόφια
Η αμαξοστοιχία θα αναχωρεί στις 06:55 από τη Θεσσαλονίκη και θα φτάνει στη Σόφια στις 13:45 το μεσημέρι. Το τραίνο θα φεύγει από τη Σόφια στις 15:30 το μεσημέρι και θα φτάνει στη Θεσσαλονίκη στις 22:22 το βράδυ.
Το κόστος για το απλό εισιτήριο ανέρχεται στα 16,80 ευρώ από τη Θεσσαλονίκη στη Σόφια ενώ το εισιτήριο μετ΄ επιστροφής ανέρχεται στα 33,60 ευρώ. Σημειώνεται ότι σε κάθε δρομολόγιο θα προσφέρονται 12 εισιτήρια μετ΄ επιστροφής με αντίτιμο 25 ευρώ με την προϋπόθεση ότι θα κλείνονται 15 ημέρες πριν το δρομολόγιο.


• Η διαδρομή από Θεσσαλονίκη προς Σκόπια- Βελιγράδι «Hellas Express».
Η αμαξοστοιχία θα αναχωρεί στις 15:52 το απόγευμα από τη Θεσσαλονίκη και θα φτάνει στα Σκόπια στις 19:50 το βράδυ (τοπική ώρα). Από τα Σκόπια θα αναχωρεί σε 15' και θα φτάνει στο Βελιγράδι στις 05:33 το πρωί (τοπική ώρα). Από το Βελιγράδι η αμαξοστοιχία θα αναχωρεί στις 18:45 (τοπική ώρα) το απόγευμα και θα φτάνει στα Σκόπια στις 04:44 (τοπική ώρα) το πρωί. Από τα Σκόπια θα αναχωρεί στις 05:15 με ώρα άφιξης στη Θεσσαλονίκη στις 11:16 το πρωί (τοπική ώρα).
Σημειώνεται ότι θα ισχύουν εκπτώσεις 20% στις τιμές των εισιτηρίων μετ επιστροφής μέχρι και το τέλος του χρόνου (2014). Επίσης από 10 Μαΐου έως 10 Ιουνίου θα ισχύει ειδική προσφορά και η έκπτωση θα φτάνει το 30% για τα εισιτήρια με επιστροφή.
Έτσι η τιμή των εισιτηρίων στη διαδρομή Θεσσαλονίκη - Σκόπια θα είναι 12,20 ευρώ απλή μετάβαση ενώ το εισιτήριο μετ΄ επιστροφής θα ανέρχεται στα 19,50 ευρώ.
Από τη Θεσσαλονίκη προς το Βελιγράδι το εισιτήριο θα κοστίζει 33,80 ευρώ, απλή μετάβαση, ενώ μετ΄ επιστροφής το κόστος του εισιτηρίου ανέρχεται στα 54,10 ευρώ.


Επιπλέον στους επιβάτες που ταξιδεύουν σιδηροδρομικά με προορισμό το Βελιγράδι και αντίστροφα, θα παρέχονται -εφόσον το επιθυμούν- υπηρεσίες κατάκλισης. Επίσης, στη διάρκεια της θερινής περιόδου, στη σύνθεση του τρένου θα προστεθεί και βαγόνι μεταφοράς των οχημάτων των επιβατών του τρένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου